General info - dozare: 0.01% (1g la 10L apa); 0.025% (2.5g la 10L apă); 0.2% (20g la 10L apă); 1.5% (150g la 10L apa); <strong>0.4Kg/ha</strong> = 4g la 10L apa; <strong>1l/ha</strong> = 100ml la 1000 mp

Organic
Tip: fertilizator

Sursa: http://inimafericita.ro/2015/06/23/fertilizatori-naturali-si-ingrasaminte-ecologice-pentru-gradina-ta/

Daca locuiesti aproape de mare, poti sa beneficiezi de acest fertilizator bogat in substante hranitoare. Inainte de a le pune pe sol sau in compost, algele trebuie spalate de sare.

Reteta: se aduna alge cat sa umple jumatate dintr-un vas, se spala de sare si se acopera cu apa. Se lasa sa stea aproximativ 3 luni. Inainte de utilizare se ia din solutia rezultata o jumatate de cana si se dilueaza in 10 litri de apa. Daca nu este suficient de diluata, poate arde plantele. Cu aceasta solutie se stropesc frunzele sau se uda pamantul.

Sursa:http://www.sfatulbatranilor.ro/threads/5352-dolomita-ingrasamant-miraculos-calciu-si-magneziu
Calcarul de alge (sub forma de faina)
Contine 32% calciu (solubil in apa), 2-3% magneziu si numeroase microelemente. In Italia de Nord se foloseste, dizolvat in apa, ca ingrasamant foliar pentru pomii fructiferi. In alte tari se utilizeaza sub forma de pulbere de prafuit, pe sol sau direct pe frunze. In acest ultim caz s-a constatat ca in afara efectului de ingrasare foliara, are si o actiune de prevenire si reducere a atacului ciupercii Phytophtora infestans, care produce mana la tomate si cartof, precum si o actiune de indepartare sau prevenire a atacului de paduchi de frunza sau omizi. Efectele fitofarmaceutice se explica prin schimbarea pH-ului de la suprafata frunzelor, pe de o parte, iar pe de alta parte, prin absorbtia apei din tesuturile daunatorilor cu tegumentul moale. Este cel mai bun ingredient pentru compost. Faina din calcar de alge (care se obtine din corali de alge rosii) nu este acelasi produs cu faina de, alge (care se obtine din alge brune, vii).